sunnuntai 12. helmikuuta 2017

mlpfiguurin customointi

Hei, tässä Nica!
Tässä postauksessa ajattelin näyttää miten customoidaan ponifiguureja vaihevaiheelta.
Eiköhän aloiteta!

Tarvitset maaleja(varmistathan, että ne pysyvät ponissa kiinni),erikokoisia siveltimiä ja tietenkin itse figuurin jonka haluat customoida.

Muista suunnitella ensiksi, minkälaiseksi aiot customoida figuurisi. Itse päätin tehdä zombin.
Tässä on siis figuuri ennen mitään customointia.

Maalaa ensiksi poni haluamillasi väreillä. Maalaa ensin yksi kerros ja kun ensinmäinen maalikerros on kuivunut maalaa päälle vielä toinen kerros. Ensinmäisen kerroksen kuivuttua näät myös hyvin minkälaiseksi väri muuttuu kuivuessaan ja silloin on hyvä hetki muuttaa väriä. En suosittele maalaamaan kahtakerrosta enempää, ettei maalipinnasta tule liian paksua, koska silloin ponin muoto kärsii aika pahasti.

Toisen maalikerroksen kuivuttua maalaa harja, Sitäkin koskee sama maalikerros homma kuin ponin turkin(?) värissä. Itse tein harjasta maalilla piikikkään, että se näyttäisi enemmän zombilta sotkuisella harjalla. (Anteeksi valaistuksen vaihtuminen. Luonnon valo loppui kuvaushetkellä)

Sitten vain viimeistelet ponisi. Kannattaa piirtää lyijykynällä poniin ääriviivat niihin kohtaan mihin haluat laittaa yksityiskohtia. Jos satut omistamaan läpinäkyvää maalia tai jotain vastaavaa, niin sitä kannattaa vielä laittaa ponin päälle jos haluaa.

Ponin customoimisessa kestää aika kauan, koska maali kuivuu hitaasti, koska figuuri on muovia eikä maalin neste voi imeytyä siihen, joten jos haluat nopeuttaa maalin kuivumista, kannattaa laittaa poni kuivumaan pöytälampun alle (kuten kuvassa), koska silloin lampusta tuleva valo ja lämpö nopeuttavat huomattavasti maalin kuivumista.

Tässä on vielä ensimmäinen customointini.

Ja tässä toinen.

Tuo zombi customointi oli siis kolmas customointini.

Jos päätit kokeilla tätä, niin kerro toki kommenteissa miten customointisi sujui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti